لنز های داخل چشمی

لنزهای داخل چشمی

لنزهای داخل چشمی، لنزهایی هستند که با عمل جراحی در داخل کره چشم به صورت دائمی کارگذاری می شوند . این لنزها دو دسته هستند . دسته ای که هنگام عمل آب مروارید کار گذاشته می شوند و دسته دیگر لنزهایی هستند که به عنوان جایگزین عینک ، لیزیک یا PRK در داخل چشم تعبیه می شوند.


لنزهای داخل چشمی همزمان با عمل آب مروارید

این لنزها در افراد مسن و یا افرادی که به هر دلیل دچار آب مروارید هستند و نیاز به عمل جراحی آب مروارید دارند، همرمان با عمل آب مروارید و به جای عدسی طبیعی در داخل چشم تعبیه می شوند. چون هنگام عمل آب مروارید، عدسی طبیعی چشم خارج شده و بایستی به جای آن عدسی مصنوعی کارگذاری شود. جهت اطلاع بیشتر از آب مروارید و این لنز ها اینجا را کلیک کنید.


لنزهای داخل چشمی برای اصلاح ضعف شدید چشم

این دسته از لنزها در افراد جوانتر که دارای عیب انکساری درجه بالای چشم ‌(در اصطلاح ضعف شدید چشم ) هستند مورد استفاده قرار می گیرند . در شماره های بالا معمولا اعمال لیزیک یا PRK انتخاب خوبی نبوده و ممکن است منجر به اختلال بینائی پس از عمل شوند . لذا در این شماره ها جایگزین بهتر و مناسب تر ، کارگذاری لنزهای مخصوص داخل چشمی می باشد که کیفیت دید مناسب تری برای بیماران ایجاد می کند . این لنزها همان اثر لنزهای تماسی (Contact Lens) را دارند که توسط بعضی افراد استفاده شده و در موقع شب و موقع خواب از چشم خارج می گردند . مزیت لنزهای داخل چشمی نسبت به لنزهای تماسی این است که لنزهای داخل چشمی دائمی بوده و طبیعتا مشکل نگهداری و تمیز کردن و گذاشتن و برداشتن ندارند.

این لنز ها دو نمونه هستند، نمونه از آنها که ICL نامیده می شوند، در پشت مردمک و عنبیه کارگذاشته می شوند. و نمونه دیگر که آرتیزان (Artisan) یا آرتی فلکس  (Artiflex) در جلوی مردمک قرارگرفته و توسط دو گیره که در آنها تعبیه شده به عنبیه فیکس و جسبانده می شوند. هر کدام از این لنزها مزایا و اشکالات مربوط به خود را دارند و نمی توان بر تری مطلقی برای هر کدام قائل شد. لذا انتخاب نوع لنز بسته به نظر پزشک معالج و تجربه او دارد.

این لنزها قادرند درجات بالائی از نزدیک بینی و آستیگماتیسم را اصلاح کنند، ولی کاربرد آنها در دوربینی با محدودیت هائی روبه رو می باشد. شرط گذاشتن این لنزها این است که عمق اطاق قدامی چشم حدد اقل ۳ میلیمتر باشد، که این مسئله در عکس برداری ها مشخص می شود. برای بررسی و تجویز این لنزها لازم است عکس برداری های مختلفی از چشم انجام شود. آگر چه این لنزها تآثیری بر روی شبکیه نداشته و عمل آنها شانس بروز جداشدگی شبکیه را بالانمی برد، ولی با توجه به این که در افراد نزدیک بین شبکیه نازک است، قبل از عمل بررسی کامل شبکیه انجام می شود و در صورت لزوم مشاوره متخصص شبکیه صورت می گیرد

مانند هر گونه عمل جراحی، این لنزها هم ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشند ولی خوشبختانه عوارض آنها نادر و در اکثر موارد قابل درمان هستند. این عوارض عبارتند از التهاب و خونریزی داخل چشمی، عفونت داخل چشمی، در رفتگی لنز به صورت خود به خود یا در اثر ضربه، آب مروارید و کدورت قرنیه. ولی بایستی گفت مزایای این لنز ها بر ریسک عوارضشان کاملآ می چربد و نتایج دراز مدت آنها در شماره های بالا بهتر از سایر اعمال است.

هم اکنون در کلینیک پارسیان امکان استفاده از این لنزها برای بیماران فراهم شده و در مواردی که پزشک معالج تشخیص دهد اینگونه  لنزها توصیه می گردند . لازم به ذکر است که این لنزها آخرین پدیده و تکنولوژی روز دنیا در زمینه اصلاح عیوب انکساری بالا هستند

دیدگاه خود را بنویسید