توجه : اطلاعات شخصی و پزشکی خود را صرفاً به افراد مسئول و مرتبط در کلینیک ارائه نمائید و از افشای آنها به افراد ناشناس خودداری کنید.
ما دنیا را برای شما روشن می کنیم

سوالات متداول

پی . آر . ک (PRK ) چه مزیتی به لیزیک دارد؟

همانطور که گفته شد در PRK لایه از قرنیه برداشته نمی شود و برشی هم روی آن داده نمی شود و تنها با تراش جزئی سطح قرنیه ( حدود 50 میکرون ) اشعه لیزر به قرنیه تابانده می شود ، پس از عمل مجددا” اپی تلیوم پس از چند روز ترمیم می گردد. مزیت این شیوه این است که استحکام قرنیه کمتر دچار آسیب می شود و شانس بروز نازکی قرنیه و نامنظمی آن کمتر می شود.

در پی . آر . ک چون لایه سطحی قرنیه ( اپی تلیوم ) برداشته می شود زمان بیشتری طول می کشد تا این لایه ترمیم شود . در این مدت دید بیمار هنوز تار است و ممکن است دچار درد ، سوزش و آبریزش چشم ها شود. بازگشت بینائی نسبتا کند انجام می شود.

در لیزیک ( Lasik ) یک لایه ضخیم تر از روی قرنیه برداشته شده و این لایه همانطورکه هست به روی قرنیه برگردانده می شود . چون این لایه کامل بوده و خراشی روی سطح قرنیه داده نمی شود ترمیم به سرعت انجام شده و پس از عمل بازگشت بینائی سریعتر است و احساس درد و سوزش نیز کمتر است.

همانگونه که گفته شد در لیزیک یک لایه ضخیم تر که به آن ” فلپ ” گفته می شود با دستگاهی به نام ” میکروکراتوم ” که شبیه رنده عمل می کند از روی قرنیه برداشته می شود. برش ایجاد شده بر روی قرنیه ممکن است باعث کاهش استحکام آن و بروز عوارضی در آینده شود . علاوه بر این ، دستگاه میکروکراتوم همیشه عمل برداشتن فلپ را به خوبی انجام نمی دهد و ممکن است عوارضی در موقع برداشتن فلپ ایجاد شود که غیر قابل اصلاح باشد. البته این بدین معنی نیست که لیزیک عمل پر خطری است . درصد بروز عوارض در این روش نیز بسیار پائین است.

این اعمال مشابه PRKمی باشند و تنها دارای تغییرات جزیی با این عمل هستند . در ابتدا تصور می شد این اعمال نسبت بهPRK ارجع هستند ولی به مرور زمان مشخص شد که این اعمال با هم مشابه هستند . لازم به ذکر است که کلینیک پارسیان اولین مرکز در سطح کشور بود که تکنیک ” اپی لیزیک ” را به خدمت گرفته و آن را انجام داده است . با این حال ما در حال حاضر تکنیک PRK را به علت ساده بودن و موثر بودن بر تکنیک لازک و اپی لیزیک ترجیح می دهیم .

عمل لیزر چشم که بر روی قرنیه انجام می شود از دو مرحله تشکیل شده ، مرحله اول مرحله آماده کردن قرنیه و مرحله دوم که مرحله اصلی می باشد تاباندن اشعه لیزر. متاسفانه نامگذاری این اعمال تنها بر اساس مرحله اول انتخاب شده است . یعنی در PRK فقط لایه پوششی سطح قرنیه که ” اپی تلیوم ” نام دارد برداشته شده و سپس لیزر به قرنیه تابانده می شود ولی در لیزیک یک لایه ضخیم تر که ضخامت آن حدود 150 میکرون است ، بصورت فلپ ، از روی قرنیه برداشته شده و پس از لیزر، این لایه مجددا به جای اول برگردانده می شود . مرحله دوم هر دو عمل یکسان است و توسط یک نوع لیزر به نام لیزر اگزایمر امتحان می شود.

دستگاه ليپوفلو در ايران موجود نيست و به جای آن، ما دستگاه E Eye را داريم كه به روش IRPL كار مى كنه و مؤثر تره، چون علت خشكى چشم را هم برطرف مى كند.

امکان و نوع عمل با بینایی سنجی، عملکرد قرنیه و ویزیت پزشک با توجه به نظر جراح مشخص می شود.

عمل ها معمولاً لیزیک شامل 10 الی 15 دقیقه تمام این روش های لیزر متداول و در حال انجام است و برای هر چشمی می تواند یک نوع عمل یا همه انواع عمل مناسب باشد. بهتر بودن نوع عمل بستگی به شرایط چشم دارد و همه انواع لیزر الان در دنیا انجام می شود.

فمتو لیزیک در حقیقت لیزیک پیشرفته است و اشکالاتی که با لیزیک معمولی دیده می شود با این روش تا حد زیادی مرتفع شده است . در این روش برای تهیه لایه قرنیه (Flap ) ، بجای استفاده از تیغه و دستگاه مکانیکی میکروکراتوم ، از یک لیزر پیشرفته به نام لیزر “فمتوسکند ” استفاده می شود . بنابراین تمام مراحل عمل در این شیوه با لیزر انجام می شود . این شیوه دارای مزایای لیزیک نظیر : بازگشت سریع بینایی و عدم وجود درد می باشد . علاوه بر این چون لایه برداشته شده از قرنیه بسیار نازک است ، مزایای PRK را نیز دارد . هم اکنون کلینیک پارسیان که اولین و تنها مرکز در سطح کشور است که همگام با مراکز پیشرفته جهان از این شیوه استفاده می کند .

خیر ، در پزشکی هیچگونه عمل و درمانی را نمی توان تضمین کرد . ولی می توان گفت که درصد موفقیت این اعمال بالا هستند.

احتمال رسیدن به این هدف بالای 90 درصد است ولی این اعمال صد در صد قابل پیش بینی نیستند و احتمال دارد که مقداری از شماره چشم شما باقی بماند و برای بعضی مواقع نیاز به عینک داشته باشید . هدف از انجام این اعمال این است که وابستگی شما به عینک کاسته شود . البته احتمال زیاد وجود دارد که اصلا” نیاز به عینک نداشته باشید.

احتمال رسیدن به این هدف بالای 90 درصد است ولی این اعمال صد در صد قابل پیش بینی نیستند و احتمال دارد که مقداری از شماره چشم شما باقی بماند و برای بعضی مواقع نیاز به عینک داشته باشید . هدف از انجام این اعمال این است که وابستگی شما به عینک کاسته شود . البته احتمال زیاد وجود دارد که اصلا” نیاز به عینک نداشته باشید.

خیر! پیرچشمی یک پدیده طبیعی است و در افراد سالم بالای 40 سال ایجاد میشود. البته افرادی که نزدیک‌بین هستند بسته به میزان نزدیک‌بینی، دیرتر دچار پیرچشمی می شوند. در حقیقت افراد نزدیک‌بین که در سن پیرچشمی هستند با برداشتن عینک میتوانند مطالعه کنند. ولی پس از اصلاح نزدیک‌بینی چون چشم آنها بحالت طبیعی برمیگردد قاعدتاً‌ در سنین بالا مانند همه افراد سالم دچار پیرچشمی می شوند.

از ما بپرسید

خوشحال می شویم سوالات چشم پزشکی خود را با ما در میان بگذارید.